Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ağdalı Ekmek Kadayıfı
Pratik Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi

Malzemeler

1adet küçük boy ekmek kadayıfı
7bardak sıcak su
200gr kaymak
8bardak su
4,5bardak şeker
1adet limon

Yemek Tarifi

Geniş bir tepsiye kırmızı tarafı alta gelecek şekilde ekmek kadayıfını koyun; üzerine de 7bardak sıcak su dökün.
Yumuşaması için 20dk bekleyin.
Zamanı dolunca suyunu peçete bastırarak çektirin.
Bir tencerede kalan suyu ve şekeri kaynatıp limonu sıkın.
Bu şerbeti suyu tamamen emilen kadayıfın üzerine dökün.
Zaman kaybetmeden tepsiyi orta ateş üzerinde tepsiyi döndürerek 30dk pişirin.
Kadayıfın şurubu ağdalanınca tepsiyi ateşten indirip soğumaya bırakın.
Kadayıf ılınınca tabağa çıkartıp ortasına kaymak koyarak soğuk olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Evde muhteşem bir yılbaşı daveti vermek için yılbaşı hindisi tarifini mutlaka deneyin!

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Kavunların üst kısmını kesin. Bir kaşık yardımı ile çekirdeklerini temizleyin.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Erimiş tereyağı ile tel kadayıfı iyice harmanlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yarısını yayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri