Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ağdalı Ekmek Kadayıfı
Pratik Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi

Malzemeler

1adet küçük boy ekmek kadayıfı
7bardak sıcak su
200gr kaymak
8bardak su
4,5bardak şeker
1adet limon

Yemek Tarifi

Geniş bir tepsiye kırmızı tarafı alta gelecek şekilde ekmek kadayıfını koyun; üzerine de 7bardak sıcak su dökün.
Yumuşaması için 20dk bekleyin.
Zamanı dolunca suyunu peçete bastırarak çektirin.
Bir tencerede kalan suyu ve şekeri kaynatıp limonu sıkın.
Bu şerbeti suyu tamamen emilen kadayıfın üzerine dökün.
Zaman kaybetmeden tepsiyi orta ateş üzerinde tepsiyi döndürerek 30dk pişirin.
Kadayıfın şurubu ağdalanınca tepsiyi ateşten indirip soğumaya bırakın.
Kadayıf ılınınca tabağa çıkartıp ortasına kaymak koyarak soğuk olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın. Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın. Taze soğanları temizleyip kıyın.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek, eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri