Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ağdalı Ekmek Kadayıfı
Pratik Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi

Malzemeler

1adet küçük boy ekmek kadayıfı
7bardak sıcak su
200gr kaymak
8bardak su
4,5bardak şeker
1adet limon

Yemek Tarifi

Geniş bir tepsiye kırmızı tarafı alta gelecek şekilde ekmek kadayıfını koyun; üzerine de 7bardak sıcak su dökün.
Yumuşaması için 20dk bekleyin.
Zamanı dolunca suyunu peçete bastırarak çektirin.
Bir tencerede kalan suyu ve şekeri kaynatıp limonu sıkın.
Bu şerbeti suyu tamamen emilen kadayıfın üzerine dökün.
Zaman kaybetmeden tepsiyi orta ateş üzerinde tepsiyi döndürerek 30dk pişirin.
Kadayıfın şurubu ağdalanınca tepsiyi ateşten indirip soğumaya bırakın.
Kadayıf ılınınca tabağa çıkartıp ortasına kaymak koyarak soğuk olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, tozşeker ve kremayı bir kapta karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri