Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Acıbadem Tatlısı Tarifi | Tatlılar | Yemek Tarifleri
Acıbadem Tatlısı
Pratik Acıbadem Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta
6 Kişilik

Yemek Tarifi

İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın.
Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp
kaldırın.
Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.

Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.

18-20 cm.
çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin.
Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.

Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.

Dilerseniz süsleyip, servis yapın.

AFIYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

Mersin'in vazgeçilmez tatlısı olan cezeryeyi bir de Hülya Hanım'ın tarifiyle deneyin...

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini sağlayın. Düz bir zemine yayıp büyükçe bir bardakla kesin.

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri