Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Üzümlü Fırın Sütlaç
Pratik Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi


Üzümlü Fırın Sütlaç

Malzemeler


1/2 kg Süt
1/2 Bardak Şeker
1 Kahve Fincanı Pirinç
3/4 Bardak Çekirdeksiz Kuru Üzüm
1 Çimdik Tuz
Tarçın yada Antepfıstığı

Yemek Tarifi


Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın.
Şekerle sütü birlikte kaynatın.
Uzümleri ve pişmiş.
pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte birakin.
Karışimi, ateşe dayanikli kaselere bölüştürün.
Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin.
Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur.
Arzu edilirse miktar artırılabilir.
Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz.
1 Yumurtaları süt ilik olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin.
Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Zeytinyağını tavaya koyun. Tavukları küp küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri