Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Üzümlü Fırın Sütlaç
Pratik Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi


Üzümlü Fırın Sütlaç

Malzemeler


1/2 kg Süt
1/2 Bardak Şeker
1 Kahve Fincanı Pirinç
3/4 Bardak Çekirdeksiz Kuru Üzüm
1 Çimdik Tuz
Tarçın yada Antepfıstığı

Yemek Tarifi


Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın.
Şekerle sütü birlikte kaynatın.
Uzümleri ve pişmiş.
pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte birakin.
Karışimi, ateşe dayanikli kaselere bölüştürün.
Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin.
Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur.
Arzu edilirse miktar artırılabilir.
Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz.
1 Yumurtaları süt ilik olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin.
Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Vazgeçilmez tatlılarımızdan ve Atatürk'ün de sevdiği tatlılardan biri olan İrmik helvasını bir de Ramada Plaza İstanbul pastane aşçılarından Nihal Göçer'den dinleyin... Sunumu ve tadıyla muhteşem...

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri