Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Üzümlü Fırın Sütlaç
Pratik Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi


Üzümlü Fırın Sütlaç

Malzemeler


1/2 kg Süt
1/2 Bardak Şeker
1 Kahve Fincanı Pirinç
3/4 Bardak Çekirdeksiz Kuru Üzüm
1 Çimdik Tuz
Tarçın yada Antepfıstığı

Yemek Tarifi


Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın.
Şekerle sütü birlikte kaynatın.
Uzümleri ve pişmiş.
pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte birakin.
Karışimi, ateşe dayanikli kaselere bölüştürün.
Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin.
Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur.
Arzu edilirse miktar artırılabilir.
Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz.
1 Yumurtaları süt ilik olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin.
Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Bir tencerede erittiğiniz tereyağında unu kavurun.

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri