Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Üzümlü Fırın Sütlaç
Pratik Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi


Üzümlü Fırın Sütlaç

Malzemeler


1/2 kg Süt
1/2 Bardak Şeker
1 Kahve Fincanı Pirinç
3/4 Bardak Çekirdeksiz Kuru Üzüm
1 Çimdik Tuz
Tarçın yada Antepfıstığı

Yemek Tarifi


Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın.
Şekerle sütü birlikte kaynatın.
Uzümleri ve pişmiş.
pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte birakin.
Karışimi, ateşe dayanikli kaselere bölüştürün.
Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin.
Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur.
Arzu edilirse miktar artırılabilir.
Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz.
1 Yumurtaları süt ilik olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin.
Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve tatlandırıcıyı ekleyip, karıştırın.

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri