Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sütlaç Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Sütlaç
Pratik Sütlaç Tarifi


Sütlaç

Malzemeler


6 su bardağı Süt
2 su bardağı Su
1 su bardağı Pirinç
1 1/2 su bardağı Şeker
1 fiske Tuz

Yemek Tarifi


1.
Pirinç ayıklanır, yıkanır, tencereye konur.

2.
Üzerine su ve süt ilave edilir, çok hafif ateşte kıvama gelinceye kadar pişirilir.

3.
Şeker ve bir fiske tuz konur, 10 dakika daha karıştırılarak pişirilir, ateşten alınır, kaselere boşaltılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri