Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Supangle / Kakaolu Puding Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Supangle / Kakaolu Puding
Pratik Supangle / Kakaolu Puding Tarifi


Supangle / Kakaolu Puding

Malzemeler


4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi

Yemek Tarifi


Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır.
Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir.
Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir.
Karıştırma işlemi bırakılmaz.
Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır.
Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın.

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Bir tencereye pirinci aktarıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın.

Suyu tencereye koyup, içine tuzu ekleyin. Soğanı bütün olarak, yeşil mercimekle birlikte tencereye koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri