Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Supangle / Kakaolu Puding Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Supangle / Kakaolu Puding
Pratik Supangle / Kakaolu Puding Tarifi


Supangle / Kakaolu Puding

Malzemeler


4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi

Yemek Tarifi


Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır.
Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir.
Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir.
Karıştırma işlemi bırakılmaz.
Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır.
Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın.

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri