Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sakızlı Tavukgöğsü Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Sakızlı Tavukgöğsü
Pratik Sakızlı Tavukgöğsü Tarifi


Sakızlı Tavukgöğsü (8 Kişilik)

Malzemeler


2 Kahve Fincanı Pirinç Unu
2 Kahve Fincanı Mısır Nişastası
5 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Tozşeker
1/2 Tavuk Göğsü
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Dövülmüş Sakız

Yemek Tarifi


Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin.
Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.
Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine tavuk etini ilave edin.
Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın.

Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur.
Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çocukların keyifle yiyeceği, besin değeri çok yüksek bir çorba tarifi..

İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Ravioli, üç aşamalı bir yemek. Crowne Plaza Hotel'in usta aşçısı Ali Elikkaya sizler için anlattı...

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri