Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sakızlı Tavukgöğsü Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Sakızlı Tavukgöğsü
Pratik Sakızlı Tavukgöğsü Tarifi


Sakızlı Tavukgöğsü (8 Kişilik)

Malzemeler


2 Kahve Fincanı Pirinç Unu
2 Kahve Fincanı Mısır Nişastası
5 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Tozşeker
1/2 Tavuk Göğsü
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Dövülmüş Sakız

Yemek Tarifi


Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin.
Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.
Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine tavuk etini ilave edin.
Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın.

Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur.
Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Zeytinyağını tavaya koyun. Tavukları küp küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın.

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri