Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sakızlı Sütlaç Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Sakızlı Sütlaç
Pratik Sakızlı Sütlaç Tarifi


Sakızlı Sütlaç (4 Kişilik)

Malzemeler


1 litre süt
200 gr şeker
20 gr haşlanmış pirinç
35 gr nişasta
10 gr çam sakızı

Yemek Tarifi


Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın.
Pirinç ilave ettikten sonra pirinçlerin pişmesini bekleyin.

Cam sakızını da ekleyerek nişastayla sütü bağlayın.

Güveçlere aldığınız sütlacı fırında kızartın ve servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri