

Pratik Sakızlı Muhallebi Tarifi
Sakızlı Muhallebi (4 Kişilik)
Malzemeler
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
1 damla sakızı
1.
5 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı hindistan cevizi
10 çilek
Yemek Tarifi
Bir kaba sütü boşaltıp içersine un, şeker, dövülmüş damla sakızını ilave ederek mikserde erittin.
Ağır ateşte karıştırarak 15 dakika pişirin.
Pişirdiğiniz karışımı mikserde tekrar çırpın.
Soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyip servis yapın.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.
Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.
Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.
Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.
Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri