Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Saadet Parfe Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Saadet Parfe
Pratik Saadet Parfe Tarifi


Saadet Parfe (5-6 Kişilik)

Malzemeler


2 paket krem şanti
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 büyük paket gofret
1 paket kakaolu bisküvi
İri dövülmüş fındık
Sosu için :
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta,
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Ceviz büyüklüğünde margarin

Yemek Tarifi


Krem şantileri 2 su bardağı soğuk süt ilavesi ile mikserde çırparak koyulaştıralım.
Ayrı bir kapta yumurtanın sarılarını 1 çorba kaşığı tozşekerle birlikte köpürene dek çırpalım.
Yumurtaların beyazlarını 1 tutam tuz ile ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpalım.
Sütle koyulaştırılan krem şantiye önce yumurta akını, sonra yumurta sarısını ekleyip mikserle çırpalım.
Üzerine, pıtır gofreti ve bisküvileri iri parçalara bölüp ekleyelim.
İri dövülmüş fındıkları da ekleyip iyice karıştıralım.

Derin bir kaba veya kek kalıbına temiz bir naylon serip parfe malzemesini üzerine boşaltalım.
Kaşık yardımıyla sıkıca bastıralım ve bu şekilde parfe donana kadar buzlukta bekletelim.

Sos için ; 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı kakao ve tozşekeri bir kapta karıştıralım.
Üzerine süt ve suyu ekleyelim.
Üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirelim.
Ateşten alıp iyice soğutalım.
Üzerine margarini eritmeden ilave edelim ve mikserle 2 dakika çırpalım.
Donmuş parfeyi buzluktan çıkarıp servis tabağının üzerine ters çevirerek çıkaralım.
Üzerindeki naylonu parfeyi zedelemeden sıyıralım.
Hazırladığımız sosu buzluktan çıkardığımız parfenin üzerine gezdirerek dökelim.
Servis yapalım.

Not : Buzluktan çıkarılan parfeyi kalıptan çıkaramıyorsanız, kalıbı ılık su dolu bir kap içinde birkaç dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri