Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portekiz Sütlacı Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Portekiz Sütlacı
Pratik Portekiz Sütlacı Tarifi


Portekiz Sütlacı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı file fındık
3 portakal kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı antepfıstığı
2 su bardağ şeker
1/2 su bardağı nişasta

Yemek Tarifi


Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan.
Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın.

Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın.
Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin.
Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın.

Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri