Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portekiz Sütlacı Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Portekiz Sütlacı
Pratik Portekiz Sütlacı Tarifi


Portekiz Sütlacı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı file fındık
3 portakal kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı antepfıstığı
2 su bardağ şeker
1/2 su bardağı nişasta

Yemek Tarifi


Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan.
Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın.

Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın.
Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin.
Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın.

Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.

İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri