Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyve Soslu Krem Bavarua Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Meyve Soslu Krem Bavarua
Pratik Meyve Soslu Krem Bavarua Tarifi


Meyve Soslu Krem Bavarua

Malzemeler


3 su bardagı süt
1 su bardagı toz şeker
4 adet yumurta
5 adet jelatin
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Mevsimine göre meyve (portakal, elma, kivi, muz, ananas)

Yemek Tarifi


Şeker, un, limon kabugu rendesi, yumurta sarılarını bir tencereye koyup iyice karıştırın.
Süt ilave ederek ateşe koyun.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

lslatılmış jelatin yapraklarını koyup, eriyene kadar karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuzla katı kar haline gelene kadar çırpın.
Diğer kremaya hızlı hızlı karıştırarak ilave edin.
soğuyunca içine küçük küçük doğranmış meyveler koyun.
Yağlanmış toz şeker serpilmiş kalıba boşaltın.

Buzdolabında dondurup kalıbı sıcak suya koyun.
Servis tabagına ters çevirin.
Üzerine boza kıvamına getirilmiş herhangi bir meyve marmelatı dökerek süsledikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin.

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant'ın başarılı aşçısı Alpay Zaman'ın verdiği bu çorba tarifi, yılbaşı sofralarına sıcaklık katacak...

Ayşe Tüter'in tarifi

Diabet hastaları için işkembe çorbası tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri