Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyve Soslu Krem Bavarua Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Meyve Soslu Krem Bavarua
Pratik Meyve Soslu Krem Bavarua Tarifi


Meyve Soslu Krem Bavarua

Malzemeler


3 su bardagı süt
1 su bardagı toz şeker
4 adet yumurta
5 adet jelatin
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Mevsimine göre meyve (portakal, elma, kivi, muz, ananas)

Yemek Tarifi


Şeker, un, limon kabugu rendesi, yumurta sarılarını bir tencereye koyup iyice karıştırın.
Süt ilave ederek ateşe koyun.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

lslatılmış jelatin yapraklarını koyup, eriyene kadar karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuzla katı kar haline gelene kadar çırpın.
Diğer kremaya hızlı hızlı karıştırarak ilave edin.
soğuyunca içine küçük küçük doğranmış meyveler koyun.
Yağlanmış toz şeker serpilmiş kalıba boşaltın.

Buzdolabında dondurup kalıbı sıcak suya koyun.
Servis tabagına ters çevirin.
Üzerine boza kıvamına getirilmiş herhangi bir meyve marmelatı dökerek süsledikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın. Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin.

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri