Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mandalinalı Puding Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Mandalinalı Puding
Pratik Mandalinalı Puding Tarifi


Mandalinalı Puding (4 Kişilik)

Malzemeler


6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Portakalın Suyu
Sütlü Çikolata

Yemek Tarifi


Jelatini 5 dakika suda bekletin.
Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun.
Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın.
Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün.
Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın.

Jelatini kısık ateşte eritin.
Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin.
Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın.
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın.
Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin.

Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin.
Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin.
Soğumaya bırakın.
Çikolatayı rendeleyin.

Pudingi kalıptan çıkarın.
Folyoyu üzerinden alın.
Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın.
Ses ve çikolata eşliğinde servis yapın.

Jelatin nasıl kullanılır? Yaprak jelatinın soğuk suda en az 5 dakika beklemesi gerekiyor Aksi halde topaklaşabilir.
Ardından suyunu süzmeden kısık ateşte ısıtın.
Önemli: Jelatinin katılaşma özelliğini yitirmemesi için kaynatmamaya özen gösterin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin.

Oktay Usta'dan ekmek tarifi

Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...

Yaz aylarına özel bir kek tarifi... HOME STORE CAFE'nin Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Şeyda Coşkun Masrafçı'nın kalorisi az olan, diyet kek tarifini mutlaka deneyin...

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri