Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mandalinalı Puding Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Mandalinalı Puding
Pratik Mandalinalı Puding Tarifi


Mandalinalı Puding (4 Kişilik)

Malzemeler


6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Portakalın Suyu
Sütlü Çikolata

Yemek Tarifi


Jelatini 5 dakika suda bekletin.
Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun.
Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın.
Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün.
Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın.

Jelatini kısık ateşte eritin.
Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin.
Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın.
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın.
Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin.

Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin.
Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin.
Soğumaya bırakın.
Çikolatayı rendeleyin.

Pudingi kalıptan çıkarın.
Folyoyu üzerinden alın.
Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın.
Ses ve çikolata eşliğinde servis yapın.

Jelatin nasıl kullanılır? Yaprak jelatinın soğuk suda en az 5 dakika beklemesi gerekiyor Aksi halde topaklaşabilir.
Ardından suyunu süzmeden kısık ateşte ısıtın.
Önemli: Jelatinin katılaşma özelliğini yitirmemesi için kaynatmamaya özen gösterin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra sularını süzen ve arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Akyol'dan farklı bir balık yemeği tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri