Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krem Karamel Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Krem Karamel
Pratik Krem Karamel Tarifi


Krem Karamel (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Vanilya
1/2 lt Süt (2 su bardağı)
2 Adet Yumurta
2 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
Tuz

Yemek Tarifi


Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin.

Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.
Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın.

Sütü ılıtın.
Ilık sütü vanilya, yumurta yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün.
Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin.
Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun.
175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç, salataların vazgeçilmez sosu balzamik sosun tarifini verdi. Bu sostan vazgeçemeyeceksiniz...

Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri