Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krem Karamel Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Krem Karamel
Pratik Krem Karamel Tarifi


Krem Karamel (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Vanilya
1/2 lt Süt (2 su bardağı)
2 Adet Yumurta
2 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
Tuz

Yemek Tarifi


Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin.

Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.
Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın.

Sütü ılıtın.
Ilık sütü vanilya, yumurta yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün.
Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin.
Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun.
175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Atom salatayı ayıklayıp ince ince doğrayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Soğan halkaIarını salatanın üzerine serpin.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri