Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kolay Kazandibi Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Kolay Kazandibi
Pratik Kolay Kazandibi Tarifi


Kolay Kazandibi

Malzemeler


1 su bardağı un
1.
5 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
50 gr margann
100 gr ince kıyılmış findık içi
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yemek Tarifi


Bir tencereye bir bardak un eleyin.
1, 5 bardak şeker koyun.
Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin.
Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ateşten alın.
Vanilya ve yağı koyup mikserde 5 dakika çırpın.

Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu her tarafını kaplayacak şekilde eleyin.
Üzerine pudra şekeri eleyin.
Üzerine de kıyılmış fındıkları serpin.
Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün.
İyice soğuduktan sonra rulo şeklinde sarın.

Tek kişilik servis yapılacak şekilde kesin.
1 tepsi 4-5 kez sarılabilir.
Her ruloyu arzuya göre 3 veya dört parçaya keserek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri