Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kolay Kazandibi Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri


Kolay Kazandibi
Pratik Kolay Kazandibi Tarifi
1 su bardağı un
1.
5 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
50 gr margann
100 gr ince kıyılmış findık içi
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bir tencereye bir bardak un eleyin.
1, 5 bardak şeker koyun.
Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin.
Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ateşten alın.
Vanilya ve yağı koyup mikserde 5 dakika çırpın.
Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu her tarafını kaplayacak şekilde eleyin.
Üzerine pudra şekeri eleyin.
Üzerine de kıyılmış fındıkları serpin.
Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün.
İyice soğuduktan sonra rulo şeklinde sarın.
Tek kişilik servis yapılacak şekilde kesin.
1 tepsi 4-5 kez sarılabilir.
Her ruloyu arzuya göre 3 veya dört parçaya keserek servise sunun.
Pratik Kolay Kazandibi Tarifi
Kolay Kazandibi
Malzemeler
1 su bardağı un
1.
5 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
50 gr margann
100 gr ince kıyılmış findık içi
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yemek Tarifi
Bir tencereye bir bardak un eleyin.
1, 5 bardak şeker koyun.
Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin.
Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ateşten alın.
Vanilya ve yağı koyup mikserde 5 dakika çırpın.
Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu her tarafını kaplayacak şekilde eleyin.
Üzerine pudra şekeri eleyin.
Üzerine de kıyılmış fındıkları serpin.
Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün.
İyice soğuduktan sonra rulo şeklinde sarın.
Tek kişilik servis yapılacak şekilde kesin.
1 tepsi 4-5 kez sarılabilir.
Her ruloyu arzuya göre 3 veya dört parçaya keserek servise sunun.
Yemek Kategorileri
Balık ve DenizBisküvi KurabiyeBörek ve PoğaçalarÇorbalarDiğer TatlılarDolmalarDondurmalarEt YemekleriHamur TatlılarıHelvalarKanepe ve EkmekKebaplarKeklerKöftelerKomposto HoşafKuru BaklagillerMantı ve MakarnalarMeyve TatlılarıMezelerPasta Turta TartlarPilavlarPizzalarReçeller-MarmelatlarSakatatSalatalarSebze YemekleriSoslarSütlü TatlılarTavuk ve HindiTurşu YapımıYumurta YemekleriSandviç - Kanepelerİçki ve İçeceklerTatlılarYahnilerDiğer TariflerAşk yemekleriBaklagil ve tahıl yemekleriBalık ve deniz mahsulleriBayram YemekleriBörek ve poğaçalarÇaylarÇocuk YemekleriÇorbalarDiabet yemekleriDiğer içki ve içeceklerDiğer tatlılarDiyet YemeklerDolma ve sarmalarDondurmalarEkmeklerEtli YemeklerHamur çeşitleriHamur tatlılarıHelvalarİrem'in MutfağıKahvaltıKebaplarKeklerKöftelerKokteyllerKompostolarKurabiye ve çöreklerMakarnalar ve mantılarMeyve şuruplarıMezelerPastalar ve turtalarPilavlarPizzalarRamazan YemekleriReçel, marmelatSakatat yemekleriSalatalarSebze yemekleriSizden GelenlerSoslar ve terbiyelerSüt tatlılarıSütlü içeceklerTavuk ve hindi yemekleriVejeteryan YemeklerYılbaşı tarifleriYöresel YemeklerYumurtalı yemeklerZeytinyağlılar
Son Aranan Yemek Tarifleri
Nefis pirzolalar tarifi
Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın.
Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.
Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.
kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.
Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. İyice tuzunu çıkarın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri