Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Keşkül Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Keşkül
Pratik Keşkül Tarifi


Keşkül (4 Kişilik)

Malzemeler


1 litre süt
200 gr toz şeker
100 gr nişasta
2 adet yumurta sarısı
Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya
1 kahve fincanı çekilmiş file badem

Yemek Tarifi


Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin.
Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın.
Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin.
Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın.

2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin.
Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun.
2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın.
Soğuk servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Semizotunun sadece yapraklarını ayıklayıp saplarını başka bir yemek için saklayın. Semizotu yapraklarını yıkayıp süzün.

İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri