Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Keşkül Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Keşkül
Pratik Keşkül Tarifi


Keşkül (4 Kişilik)

Malzemeler


1 litre süt
200 gr toz şeker
100 gr nişasta
2 adet yumurta sarısı
Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya
1 kahve fincanı çekilmiş file badem

Yemek Tarifi


Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin.
Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın.
Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin.
Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın.

2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin.
Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun.
2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın.
Soğuk servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Dondurulmuş karidesleri bir tencereye aktarın. Üzerine suyu ilave edip, 5-6 dakika karidesleri haşlayın.

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri