Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaymaçina Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Kaymaçina
Pratik Kaymaçina Tarifi


Kaymaçina (6 Kişilik) (Rumeli Tatlısı)

Malzemeler


1 kg süt
7 yumurta
2 su bardağı şeker

Yemek Tarifi


Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın.
Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek pişirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli fırına atın.

1 saat kadar (tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pişirdikten sonra soğutup servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin doğrayın. Domates dilimleriyle beraber şişlere geçirin.

Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş çikolata ve granül kahveyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 cappuccino fincanına paylaştırın.

Patatesleri yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezip, püre haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri