Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Helatiye Tatlısı Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Helatiye Tatlısı
Pratik Helatiye Tatlısı Tarifi


Helatiye Tatlısı

Malzemeler


1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı Pudra Şekeri
20 gram damla sakızı
2 çorba kaşığı Mısır Nişastası
1 çorba kaşığı Un
Süslemek için:
2 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı antep fıstığı
Mevsim meyveleri
Şurubu için:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı gül suyu

Yemek Tarifi


Tozşeker, su ve gül suyunu karıştırıp şurup haline gelinceye kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı su, pudraşeker ve damlasakızını karıştırarak kaynatın.
Un, nişasta, kalan süt ve suyu iyice ezip kaynamakta olan karışıma ilave edin.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Tepsiye 1 santim kalınlığında dökün.
Muhallebi soğuyunca küçük küpler halinde kesin.
Önceden hazırlamış olduğunuz şurup soğuduktan sonra badem ve Antepfıstığını ilave edin küp şeklinde dilimlediğiniz muhallebiyi şurubun içine bırakın ve mevsim meyveleriyle birlikte servis kaselerine alın.
Soğuk servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin.

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri