Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Güllaç Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Güllaç
Pratik Güllaç Tarifi


Güllaç (2) (6 Kişilik)

Malzemeler


1 litre süt
Bir buçuk su bardağı şeker
1 paket güllaç
4 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Gülsuyu

Yemek Tarifi


Sütü bir paket güllacı alacak büyüklükte bir tepsiye dökün.
Tepsiyi ateşe oturtun ve sütü kaynatın.

Bir buçuk su bardağı şekeri ekleyin, 1 paket güllacı sütün içine koyun.
Yumuşayana dek bekletin.

Sonra sütün içinden çıkarın.
Aralarına ceviz koyarak, üst üste dizin.
Gülsuyu döküp.
Dilimleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri