Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Güllaç Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Güllaç
Pratik Güllaç Tarifi


Güllaç (2) (6 Kişilik)

Malzemeler


1 litre süt
Bir buçuk su bardağı şeker
1 paket güllaç
4 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Gülsuyu

Yemek Tarifi


Sütü bir paket güllacı alacak büyüklükte bir tepsiye dökün.
Tepsiyi ateşe oturtun ve sütü kaynatın.

Bir buçuk su bardağı şekeri ekleyin, 1 paket güllacı sütün içine koyun.
Yumuşayana dek bekletin.

Sonra sütün içinden çıkarın.
Aralarına ceviz koyarak, üst üste dizin.
Gülsuyu döküp.
Dilimleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sonrası sizin ve sevdiklerinizin ağzını tatlandıracak enfes bir tatlı. The Marmara Pera'nın aşçısının bu tarifini mutlaka deneyin...

Lahanayı büyükçe dilimledikten sonra bir kaseye koyup tuz serpin.

Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri