Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Güllaç Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Güllaç
Pratik Güllaç Tarifi


Güllaç (2) (6 Kişilik)

Malzemeler


1 litre süt
Bir buçuk su bardağı şeker
1 paket güllaç
4 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Gülsuyu

Yemek Tarifi


Sütü bir paket güllacı alacak büyüklükte bir tepsiye dökün.
Tepsiyi ateşe oturtun ve sütü kaynatın.

Bir buçuk su bardağı şekeri ekleyin, 1 paket güllacı sütün içine koyun.
Yumuşayana dek bekletin.

Sonra sütün içinden çıkarın.
Aralarına ceviz koyarak, üst üste dizin.
Gülsuyu döküp.
Dilimleyerek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar el mikseri ile çırpın. Azar azar elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin.

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri