Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Güllaç Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Elmalı Güllaç
Pratik Elmalı Güllaç Tarifi


Elmalı Güllaç (15 Kişilik)

Malzemeler


10 Yaprak Güllaç
4 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 kahve fincanı gül suyu
6 orta boy elma
2 kivi (Dilimlenmiş)

Yemek Tarifi


Güllacı hazırlayın.
Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.

Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın.
Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın.

Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın.

Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin.
Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün.

Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Çukur bir kap içinde nohudu, sirkeyi, yağı ve tuzu koyup 15 dakika bekletin. Soğanı, kırmızı biberi, naneyi ilave edin ve iyice karıştırın.

Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri