Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Güllaç Tarifi | Sütlü Tatlılar | Yemek Tarifleri
Elmalı Güllaç
Pratik Elmalı Güllaç Tarifi


Elmalı Güllaç (15 Kişilik)

Malzemeler


10 Yaprak Güllaç
4 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 kahve fincanı gül suyu
6 orta boy elma
2 kivi (Dilimlenmiş)

Yemek Tarifi


Güllacı hazırlayın.
Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.

Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın.
Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın.

Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın.

Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin.
Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün.

Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri