Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yeşil Soslu Somon Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Yeşil Soslu Somon
Pratik Yeşil Soslu Somon Tarifi


Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar)
2 Diş Sarmısak
3-4 Taze Soğan Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Krema
Yarım Demet Maydanoz
Yarım demet Dereotu
1.
5 Çorba Kaşığı Tereyağı
8 Karides
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Somon Dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin.
Karidesleri ayıklayın.

Sarmısak ve soğanı ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda 2-3 dakika çevirin.
Soğanlar yumuşayınca şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın.
Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın.

Başka bir tavada tereyağını kızdırın.
Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın.
Karidesleri ilave edip 1-2 dakika çevirin.
Somon ve karidesleri servis tabağına yerleştirip sos gezdirin.

Not: Karidesleri daha kolay ayıklamak için 1-2 dakika kaynar suda tutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın tarifi

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Çocuklar için çikolatalı bonbonlar

Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırıp, tuz serperek, soğuk su ilavesi ile çok katı olmayan bir hamur elde edin.

Kepekli un karışımını geniş bir yoğurma kabına koyun. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Toz mayayı da serpiştirdikten sonra elinizle tekrar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri