Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yeşil Soslu Somon Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Yeşil Soslu Somon
Pratik Yeşil Soslu Somon Tarifi


Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar)
2 Diş Sarmısak
3-4 Taze Soğan Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Krema
Yarım Demet Maydanoz
Yarım demet Dereotu
1.
5 Çorba Kaşığı Tereyağı
8 Karides
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Somon Dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin.
Karidesleri ayıklayın.

Sarmısak ve soğanı ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda 2-3 dakika çevirin.
Soğanlar yumuşayınca şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın.
Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın.

Başka bir tavada tereyağını kızdırın.
Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın.
Karidesleri ilave edip 1-2 dakika çevirin.
Somon ve karidesleri servis tabağına yerleştirip sos gezdirin.

Not: Karidesleri daha kolay ayıklamak için 1-2 dakika kaynar suda tutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri