Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yeşil Soslu Somon Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Yeşil Soslu Somon
Pratik Yeşil Soslu Somon Tarifi


Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar)
2 Diş Sarmısak
3-4 Taze Soğan Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Krema
Yarım Demet Maydanoz
Yarım demet Dereotu
1.
5 Çorba Kaşığı Tereyağı
8 Karides
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Somon Dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin.
Karidesleri ayıklayın.

Sarmısak ve soğanı ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda 2-3 dakika çevirin.
Soğanlar yumuşayınca şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın.
Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın.

Başka bir tavada tereyağını kızdırın.
Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın.
Karidesleri ilave edip 1-2 dakika çevirin.
Somon ve karidesleri servis tabağına yerleştirip sos gezdirin.

Not: Karidesleri daha kolay ayıklamak için 1-2 dakika kaynar suda tutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Mutfaktayız yemek kursunun sahibi Semen Zihnioğlu'ndan çok pratik bir tarif. Hem vitaminli hem de yapması çok keyifli...

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri