Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yeşil Soslu Somon Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Yeşil Soslu Somon
Pratik Yeşil Soslu Somon Tarifi


Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar)
2 Diş Sarmısak
3-4 Taze Soğan Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Krema
Yarım Demet Maydanoz
Yarım demet Dereotu
1.
5 Çorba Kaşığı Tereyağı
8 Karides
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Somon Dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin.
Karidesleri ayıklayın.

Sarmısak ve soğanı ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda 2-3 dakika çevirin.
Soğanlar yumuşayınca şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın.
Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın.

Başka bir tavada tereyağını kızdırın.
Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın.
Karidesleri ilave edip 1-2 dakika çevirin.
Somon ve karidesleri servis tabağına yerleştirip sos gezdirin.

Not: Karidesleri daha kolay ayıklamak için 1-2 dakika kaynar suda tutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri