Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yeşil Soslu Makarna Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Yeşil Soslu Makarna
Pratik Yeşil Soslu Makarna Tarifi


Yeşil Soslu Makarna (4 kişilik)

Malzemeler


1/2 paket fiyonk makarna
200 gr taze fasulye
2 patates
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Tencereye su doldurup tuz ilave edin ve kaynatın.
Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın.
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Fasulyelerle birlikte kaynar suya ilave edin.
Sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Makarnayı ilave edip 10 dakika daha haşlayın.

Maydanoz, sarımsak, beyaz peynir ve zeytinyağını robotta ezerek püre haline getirin.
Kaşar peyniri yarım kepçe makarna suyu, bir tutam tuz ve karabiberi hazırladığınız püreye ilave ederek yeşil sosu hazırlayın.

Sebzeli makarna pişince ateşten alıp suyunu süzün.
Servis tabağına alıp üzerine yeşil sos dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri