Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yeşil Soslu Makarna Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Yeşil Soslu Makarna
Pratik Yeşil Soslu Makarna Tarifi


Yeşil Soslu Makarna (4 kişilik)

Malzemeler


1/2 paket fiyonk makarna
200 gr taze fasulye
2 patates
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Tencereye su doldurup tuz ilave edin ve kaynatın.
Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın.
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Fasulyelerle birlikte kaynar suya ilave edin.
Sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Makarnayı ilave edip 10 dakika daha haşlayın.

Maydanoz, sarımsak, beyaz peynir ve zeytinyağını robotta ezerek püre haline getirin.
Kaşar peyniri yarım kepçe makarna suyu, bir tutam tuz ve karabiberi hazırladığınız püreye ilave ederek yeşil sosu hazırlayın.

Sebzeli makarna pişince ateşten alıp suyunu süzün.
Servis tabağına alıp üzerine yeşil sos dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin.

Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri