Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tereyağı Siyah Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Tereyağı Siyah
Pratik Tereyağı Siyah Tarifi


Tereyağı Siyah

Malzemeler


180 gr (12 Çorba Kaşığı) Tereyağı
3 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
4 Çorba Kaşığı Sirke yada limon suyu
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Adına karşın rengi siyah olmayan bu tereyağı, yumurta, haşlanmış yada sote edilmiş balıklar, sebzeler ve dana beyni yanında servis edebilirsiniz.

Tereyağı küçük parçalara keserek bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz.
Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, köpüğünü alıp atarak, kalan temiz yağı bir kaseye aktarınız.
(tencerenin dibinde kalan süt görünümündeki kısmı atınız.
) Tencereyi çalkalayıp kurulayarak, kasedeki yağı yeniden tencereye koyunuz.

Tencereyi yeniden orta ateşe oturtunuz.
(Tereyağı önce köpüklenecek ve birkaç saniye kabaracak, sonra sönüp kahverengi olacak.
).
Tereyağı ceviz renginde (kahverengimsi sarı) olunca, tencereyi ateşten alıp, maydanozu katarak karışımı bir kaseye boşaltınız.

Sirke yada limon suyunu aynı tencereye koyup, orta ateşte 1 çorba kaşığı kalana kadar kaynatınız.
Tencereyi ateşten alıp, kaynamış sirke yada limon suyunu kasedeki yağlı karışıma katarak, tuz ve biberi ekleyiniz.

Kaseyi servis zamanına kadar sıcak su dolu bir kabın içine oturtarak bekletiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri