Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tereyağı Siyah Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Tereyağı Siyah
Pratik Tereyağı Siyah Tarifi


Tereyağı Siyah

Malzemeler


180 gr (12 Çorba Kaşığı) Tereyağı
3 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
4 Çorba Kaşığı Sirke yada limon suyu
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Adına karşın rengi siyah olmayan bu tereyağı, yumurta, haşlanmış yada sote edilmiş balıklar, sebzeler ve dana beyni yanında servis edebilirsiniz.

Tereyağı küçük parçalara keserek bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz.
Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, köpüğünü alıp atarak, kalan temiz yağı bir kaseye aktarınız.
(tencerenin dibinde kalan süt görünümündeki kısmı atınız.
) Tencereyi çalkalayıp kurulayarak, kasedeki yağı yeniden tencereye koyunuz.

Tencereyi yeniden orta ateşe oturtunuz.
(Tereyağı önce köpüklenecek ve birkaç saniye kabaracak, sonra sönüp kahverengi olacak.
).
Tereyağı ceviz renginde (kahverengimsi sarı) olunca, tencereyi ateşten alıp, maydanozu katarak karışımı bir kaseye boşaltınız.

Sirke yada limon suyunu aynı tencereye koyup, orta ateşte 1 çorba kaşığı kalana kadar kaynatınız.
Tencereyi ateşten alıp, kaynamış sirke yada limon suyunu kasedeki yağlı karışıma katarak, tuz ve biberi ekleyiniz.

Kaseyi servis zamanına kadar sıcak su dolu bir kabın içine oturtarak bekletiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Oktay Usta'dan pratik bir börek tarifi

Maydanozu blendırda soğanla birlikte kıyın. İçine salatalıkları da ekleyip, beraber karıştırın ve bir kaba aktarın.

Yemekevi.tv'de sofraların vazgeçilmezi bir çorba tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın yaptığı brokoli çorbasını çok beğeneceksiniz.

Yumurta ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp, ekmek dilimleri üzerine kalınca sürülür.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri