Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tereyağı Siyah Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Tereyağı Siyah
Pratik Tereyağı Siyah Tarifi


Tereyağı Siyah

Malzemeler


180 gr (12 Çorba Kaşığı) Tereyağı
3 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
4 Çorba Kaşığı Sirke yada limon suyu
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Adına karşın rengi siyah olmayan bu tereyağı, yumurta, haşlanmış yada sote edilmiş balıklar, sebzeler ve dana beyni yanında servis edebilirsiniz.

Tereyağı küçük parçalara keserek bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz.
Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, köpüğünü alıp atarak, kalan temiz yağı bir kaseye aktarınız.
(tencerenin dibinde kalan süt görünümündeki kısmı atınız.
) Tencereyi çalkalayıp kurulayarak, kasedeki yağı yeniden tencereye koyunuz.

Tencereyi yeniden orta ateşe oturtunuz.
(Tereyağı önce köpüklenecek ve birkaç saniye kabaracak, sonra sönüp kahverengi olacak.
).
Tereyağı ceviz renginde (kahverengimsi sarı) olunca, tencereyi ateşten alıp, maydanozu katarak karışımı bir kaseye boşaltınız.

Sirke yada limon suyunu aynı tencereye koyup, orta ateşte 1 çorba kaşığı kalana kadar kaynatınız.
Tencereyi ateşten alıp, kaynamış sirke yada limon suyunu kasedeki yağlı karışıma katarak, tuz ve biberi ekleyiniz.

Kaseyi servis zamanına kadar sıcak su dolu bir kabın içine oturtarak bekletiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Limon suyunu ilave edin.

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri