Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebze Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Sebze Sosu
Pratik Sebze Sosu Tarifi


Sebze Sosu

Malzemeler


1 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Havuç
2 Kereviz
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Köri
100 gr Haşlanmış Taze Fasulye
1/2 Çorba Kasesi Su
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Kase Süzme Yoğurt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin.
Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın.
Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.
Kapağı aralık olarak kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.

Sebzeler suyunu salmaya başlayınca köriyi ilave edip kokusunu bırakması için 1-2 dakika bekleyin.
Yarım kase su, limon suyu ve haşlanmış fasulyeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin.
Gerekirse bir miktar daha su ekleyin.

Hazırladığınız karışımı blender veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar ezerek çırpın.
Yoğurdu ekleyin ve karıştırarak krema kıvamında bir sos haline getirin.
Kısık ateşte 6-7 dakika kadar pişirin.
Tuz, karabiber serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Margarini bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri