Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebze Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Sebze Sosu
Pratik Sebze Sosu Tarifi


Sebze Sosu

Malzemeler


1 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Havuç
2 Kereviz
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Köri
100 gr Haşlanmış Taze Fasulye
1/2 Çorba Kasesi Su
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Kase Süzme Yoğurt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin.
Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın.
Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.
Kapağı aralık olarak kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.

Sebzeler suyunu salmaya başlayınca köriyi ilave edip kokusunu bırakması için 1-2 dakika bekleyin.
Yarım kase su, limon suyu ve haşlanmış fasulyeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin.
Gerekirse bir miktar daha su ekleyin.

Hazırladığınız karışımı blender veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar ezerek çırpın.
Yoğurdu ekleyin ve karıştırarak krema kıvamında bir sos haline getirin.
Kısık ateşte 6-7 dakika kadar pişirin.
Tuz, karabiber serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Bir tencerede tozşeker, kakao, süt ve unu mikserle 2-3 dakika çırpın.

Patatesleri yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri