Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Domates Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Mantarlı Domates Sosu
Pratik Mantarlı Domates Sosu Tarifi


Mantarlı Domates Sosu

Malzemeler


1/2 kg Domates
200 gr Mantar
1 Limon
1/2 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın.
Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin.
Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Mantarları temizleyip limonlu suda biraz beklettikten sonra dilimleyin.
Tenceredeki sarımsağı çıkarın, mantarları ilave edip birkaç dakika karıştırarak pişirin.

Domatesleri rendeleyip süzgeçten geçirin.
Mantarlı karışıma ekleyip ara sıra karıştırarak 45 dakika daha pişirin.
Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve ateşten alın.
Isıltılmış sosluğa alıp servis yapın.

Dikkat! Bu sos, çılbır, makkarna veya kızarrmış etle birlikte servis yapılabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği. Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç pratik peynirli poğaça tarifini yemekseverlerle paylaştı...

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Ön hazırlık olarak aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın.

Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri