Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Domates Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Mantarlı Domates Sosu
Pratik Mantarlı Domates Sosu Tarifi


Mantarlı Domates Sosu

Malzemeler


1/2 kg Domates
200 gr Mantar
1 Limon
1/2 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın.
Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin.
Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Mantarları temizleyip limonlu suda biraz beklettikten sonra dilimleyin.
Tenceredeki sarımsağı çıkarın, mantarları ilave edip birkaç dakika karıştırarak pişirin.

Domatesleri rendeleyip süzgeçten geçirin.
Mantarlı karışıma ekleyip ara sıra karıştırarak 45 dakika daha pişirin.
Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve ateşten alın.
Isıltılmış sosluğa alıp servis yapın.

Dikkat! Bu sos, çılbır, makkarna veya kızarrmış etle birlikte servis yapılabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Yumurtaları, süt, un ve tuzla iyice çırpın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri