Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Domates Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Mantarlı Domates Sosu
Pratik Mantarlı Domates Sosu Tarifi


Mantarlı Domates Sosu

Malzemeler


1/2 kg Domates
200 gr Mantar
1 Limon
1/2 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın.
Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin.
Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Mantarları temizleyip limonlu suda biraz beklettikten sonra dilimleyin.
Tenceredeki sarımsağı çıkarın, mantarları ilave edip birkaç dakika karıştırarak pişirin.

Domatesleri rendeleyip süzgeçten geçirin.
Mantarlı karışıma ekleyip ara sıra karıştırarak 45 dakika daha pişirin.
Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve ateşten alın.
Isıltılmış sosluğa alıp servis yapın.

Dikkat! Bu sos, çılbır, makkarna veya kızarrmış etle birlikte servis yapılabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri