Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Baita Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Baita Sosu
Pratik Kıymalı Baita Sosu Tarifi


Kıymalı Baita Sosu

Malzemeler


1 Soğan
4 Diş Sarımsak
200 gr Kıyma
1 Havuç
3 Domates
2 Dal Taze Fesleğen
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.

Havucu temizleyip rendeleyin.
Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın.
Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.

Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin.
Fesleğen, tuz ve karabiber ilave edin.
Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.

Dikkat.
Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz.
Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri