Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Baita Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Baita Sosu
Pratik Kıymalı Baita Sosu Tarifi


Kıymalı Baita Sosu

Malzemeler


1 Soğan
4 Diş Sarımsak
200 gr Kıyma
1 Havuç
3 Domates
2 Dal Taze Fesleğen
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin.
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.

Havucu temizleyip rendeleyin.
Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın.
Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.

Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin.
Fesleğen, tuz ve karabiber ilave edin.
Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.

Dikkat.
Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz.
Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri