Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Keskin sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Keskin sos
Pratik Keskin sos Tarifi

Malzemeler

MALZEMELER :
1 bas büyük soğan (kırmızı olursa daha iyi olur)
6 adet acı biber turşusu (başka turşularda olabilir o zaman içine acı kırmızı biber eklemek gerekir)
1 su bardağı yoğurt
bir çay fincanı zeytinyağ
tuz karabiber maydanoz

Yemek Tarifi

Soğanı ve turşuları mutfak robotunda kıyın.
Kıyılmış olan malzemenin içine yoğurt zeytinyağı, tuz ve biberi ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra maydanozu da ekleyerek bir defa daha karıştırın.
Her tür yemekle ve tek basına meze olarak tüketilebilir ya da sandviç ekmeklerinin üzerine sürülerek ikram edilebilir.

AFİYET OLSUN !
Gamze Deniz'e teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri