Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Keskin sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Keskin sos
Pratik Keskin sos Tarifi

Malzemeler

MALZEMELER :
1 bas büyük soğan (kırmızı olursa daha iyi olur)
6 adet acı biber turşusu (başka turşularda olabilir o zaman içine acı kırmızı biber eklemek gerekir)
1 su bardağı yoğurt
bir çay fincanı zeytinyağ
tuz karabiber maydanoz

Yemek Tarifi

Soğanı ve turşuları mutfak robotunda kıyın.
Kıyılmış olan malzemenin içine yoğurt zeytinyağı, tuz ve biberi ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra maydanozu da ekleyerek bir defa daha karıştırın.
Her tür yemekle ve tek basına meze olarak tüketilebilir ya da sandviç ekmeklerinin üzerine sürülerek ikram edilebilir.

AFİYET OLSUN !
Gamze Deniz'e teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri