Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kapari sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Kapari sos
Pratik Kapari sos Tarifi

Malzemeler

8-10 kişilik
½ su bardağı soğuk et suyu
2 su bardağı kaynar et suyu
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari
1 çorba kaşığı tereyağ
az tuz

Yemek Tarifi

Küçük bir tencerede tuzu, unu ve soğuk et suyunu iyice karıştırıp 5 dakika bekletin.
Sonra bir çırpma teli ile karıştırarak kaynar et suyunu yedirin.
Orta ateşte 5-6 dakika kaynatıp ateşten alın.
Bir süzgeçten süzdürün, tereyağ ile kapariyi karıştırın.
Servise hazırdır.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Kıymet Turgut'tan lezzetli bir tatlı tarifi

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri