Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kapari sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Kapari sos
Pratik Kapari sos Tarifi

Malzemeler

8-10 kişilik
½ su bardağı soğuk et suyu
2 su bardağı kaynar et suyu
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari
1 çorba kaşığı tereyağ
az tuz

Yemek Tarifi

Küçük bir tencerede tuzu, unu ve soğuk et suyunu iyice karıştırıp 5 dakika bekletin.
Sonra bir çırpma teli ile karıştırarak kaynar et suyunu yedirin.
Orta ateşte 5-6 dakika kaynatıp ateşten alın.
Bir süzgeçten süzdürün, tereyağ ile kapariyi karıştırın.
Servise hazırdır.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri