Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İspanyol Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
İspanyol Sosu
Pratik İspanyol Sosu Tarifi

Malzemeler

1/2 su bardağından biraz fazla sıvıyağ
2bardak beyaz şarap
1adet Soğan (Dilimlenmiş)
60gr yağsız dana eti (İnce Doğranmış)
60gr yağsız jambon (İnce Doğranmış)
Maydanoz (Doğranmış)
3/4 Su Bardağı) Un
3lt et suyu
2kaşık Mantar (Doğranmış)
2adet Karanfil
2adet Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi

Rafine yağı orta ateşte kalın bir tencerede eritip içine soğan, dana eti, jambon ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
Ara ara karıştırarak 15dk kadar sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Üstüne ununu serpip tahta kaşıkla iyice karıştırın ve ateşin altını kısıp 12-15 dakika un kahverengileşinceye kadar kavurun.

Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak et suyunu ekleyip, sosu orta ateşte kaynatın.
Kaynayınca mantarları ekleyin.

Ateşin altını tekrar kısıp karanfil, defneyaprağı, beyaz şarap, tuz ve biberi ekleyerek 1 saat, ara sıra karıştırarak demlendiriniz.
Delikli kaşıkla sosun üstündeki köpük ve yağları alın.

Sosu, dibine birkaç tülbent yerleştirilmiş süzgeçten geçirip bir kaseye akıtınız.
Süzgeçte kalan posasını bıçağın tersiyle eziniz.

Tencereyi çalkalayarak, sosu tekrar içine koyup, ağır ateşte pişiriniz.
Sosun üstüne çıkan yağları devamlı delikli kaşıkla alınız.
(Aşağı yukarı bütün yağ alındıktan sonra, sosun renginin tatlı kahverengi olması gerekir)
Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz.
Sosu bir sosluğa boşaltıp pirzola, sebze, av eti ve yumurtayla servis edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri