Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İspanyol Sosu (6 Su Bardağı) Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
İspanyol Sosu (6 Su Bardağı)
Pratik İspanyol Sosu (6 Su Bardağı) Tarifi


İspanyol Sosu (6 Su Bardağı)

Malzemeler


125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ
1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş)
60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış)
60 gr Yağsız Jambon (İnce Doğranmış)
4 Sap Maydanoz (Doğranmış)
90 gr (3/4 Su Bardağı) Un
2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış)
2 Karanfil
2 Defne Yaprağı
2 Su Bardağı Beyaz Şarap
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


İspanyol sosunu, pirzola, sebze, av eti ve yumurtayla servis edebilirsiniz.

Rafine yağı orta ateşte kalın bir tencerede eritip içine soğan, havuç, dana eti, jambon ve maydanozu ekleyiniz.
Üstü kapaksız olarak ve arasıra karıştırarak 15 dakika , sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Üstüne ununu serpip tahta kaşıkla iyice karıştırarak ateşin altını kısıp 12-15 dakika un kahverengileşinceye kadar pişiriniz.

Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak et suyunu ekleyip, sosu orta ateşte kaynatınız.
Kaynayınca mantarları ekleyiniz.

Ateşin altını iyice kısıp karanfil, defne yaprağı, beyaz şarap, tuz ve biberi ekleyerek 1 saat, arasıra karıştırarak demlendiriniz.
Delikli kaşıkla sosun üstündeki köpük ve yağları alınız.

Sosu, dibine birkaç tülbent yerleştirilmiş süzgeçten geçirip bir kaseye akıtınız.
Süzgeçte kalan sebzeleri bıçağın tersiyle eziniz.

Tencereyi çalkalayarak, sosu tekrar içine koyup, ağır ateşte pişiriniz.
Sosun üstüne çıkan yağları devamlı delikli kaşıkla alınız.
(Aşağı yukarı bütün yağ alındıktan sonra, sosun renginin tatlı kahverengi olması gerekir)
Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz.
Sosu bir sosluğa boşaltıp et, sebze yada yumurta ile birlikte servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Havuçları rendeleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin.

Zeynep Hanım'dan lezzetli bir ıspanak yemeği tarifi. Mutlaka deneyin...

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri