Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İsot Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
İsot Sosu
Pratik İsot Sosu Tarifi

Malzemeler

1kg kırmızı Urfa biberi
1 çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay kaşığı karabiber

Yemek Tarifi

Biberleri yıkayıp tohumlarını ayırın.
Et makinesinde çekin ve bir kaba koyun.
Tuz ekleyerek suyunu çekmesi için birkaç gün güneşte bekletin.
Daha sonra karabiber, tarçın ve zeytinyağı ilave ederek harmanlayın.
Yemeklerde kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.

Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri