Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İsot Reçeli Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
İsot Reçeli
Pratik İsot Reçeli Tarifi

Malzemeler

1 kg kırmızı Urfa biberi
1 çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay kaşığı karabiber

Yemek Tarifi

Biberleri yıkayıp tohumlarını ayırın.
Et makinesinde çekin ve bir kaba koyun.
Tuz ekleyerek suyunu hafifçe çekmesi için güneşte bekletin.
Daha sonra karabiber, tarçın ve zeytinyağı ilave ederek harmanlayın.
Yemeklerde kullanabilir yada ekmek üzerine sürebilirsiniz.

AFİYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri