Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İsot Reçeli Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
İsot Reçeli
Pratik İsot Reçeli Tarifi

Malzemeler

1 kg kırmızı Urfa biberi
1 çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay kaşığı karabiber

Yemek Tarifi

Biberleri yıkayıp tohumlarını ayırın.
Et makinesinde çekin ve bir kaba koyun.
Tuz ekleyerek suyunu hafifçe çekmesi için güneşte bekletin.
Daha sonra karabiber, tarçın ve zeytinyağı ilave ederek harmanlayın.
Yemeklerde kullanabilir yada ekmek üzerine sürebilirsiniz.

AFİYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

İftar sonrası keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri