Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İntikam Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
İntikam Sosu
Pratik İntikam Sosu Tarifi

Malzemeler

1 küçük soğan
1 kaşık salça
2 kaşık zeytinyağı
2 orta boy domates
1 salçalık biber
2 büyük havuç
1 kahve fincanı maydonoz
1 kaşık sirke yada şarap
1 diş sarımsak
yeteri kadar tuz ve su
istediginiz kadar karabiber ve kırmızı biber

Yemek Tarifi

Öncelikle soğanımızı rendeliyoruz, rendelediğimiz soğanı 2 kaşık zeytinyağı ile 1-2 dakika kavuruyoruz ardından domates salçamızı ilave edip topaç halinde 1-2 dakika tavada dolaştırdıktan sonra hunharca rendelediğimiz domatesi ilave ediyoruz domatesle karıştıdıgımız bir yandan pişerken salçalık biberi ince ince dograyıp kaynar sosun içine atarak ölümünü seyrediyoruz (robota atsanızda olur) Daha sonra havuçlarımızı kurbanların ailelerinin önünde idam rendesinde rendeliyip sosumuza ilave ediyoruz.
Delilleri saklayan işbirlikçi polis memuru maydonozu ölüme terkettiğimiz buzdolabından çıkarıp ince ince doğrayıp sosumuza katıyoruz.
Daha sonra meymenetsiz ikili tuz ve sirkeyi katıp 5 dakika bekliyoruz.
Sebzelerin masumlara yaptıklarını düşünerek sigaramızı,kahvemizi yada çayımızı yudumlayarak vicdanımızı rahatlattıktan sonra mahallenin kabadayısı sarımsağın yaptıklarını ögrenip onu ele geçirerek bir dişini gözlerinin önünde acımasızca dograyıp sosa katıyoruz.
Ardından yüzlüyecek kadar su ve istediginiz kadar karabiber&kırmızı biber (intikam acıdır derler) ile havuçlar pişene kadar(haşlanmış patates kıvamı)kısık ateşte ara ara kontrol ederek(yaklaşık 20 dk) pişiriyoruz.
.

Sosu helal makarna üzerine sıcak olarak, vicdansız kızartmalar ve gaddar etler(köfte,biftek vs) üzerine soğuk olarak dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.
.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın tarifi

Bu tarifle evde kolayca lokum hazırlayabilirsiniz. Bayramda misafirlerinize tatlı bir hoşgeldin demek için güzel bir tarif...

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Erimiş tereyağı ile tel kadayıfı iyice harmanlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yarısını yayın.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri