Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İntikam Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
İntikam Sosu
Pratik İntikam Sosu Tarifi

Malzemeler

1 küçük soğan
1 kaşık salça
2 kaşık zeytinyağı
2 orta boy domates
1 salçalık biber
2 büyük havuç
1 kahve fincanı maydonoz
1 kaşık sirke yada şarap
1 diş sarımsak
yeteri kadar tuz ve su
istediginiz kadar karabiber ve kırmızı biber

Yemek Tarifi

Öncelikle soğanımızı rendeliyoruz, rendelediğimiz soğanı 2 kaşık zeytinyağı ile 1-2 dakika kavuruyoruz ardından domates salçamızı ilave edip topaç halinde 1-2 dakika tavada dolaştırdıktan sonra hunharca rendelediğimiz domatesi ilave ediyoruz domatesle karıştıdıgımız bir yandan pişerken salçalık biberi ince ince dograyıp kaynar sosun içine atarak ölümünü seyrediyoruz (robota atsanızda olur) Daha sonra havuçlarımızı kurbanların ailelerinin önünde idam rendesinde rendeliyip sosumuza ilave ediyoruz.
Delilleri saklayan işbirlikçi polis memuru maydonozu ölüme terkettiğimiz buzdolabından çıkarıp ince ince doğrayıp sosumuza katıyoruz.
Daha sonra meymenetsiz ikili tuz ve sirkeyi katıp 5 dakika bekliyoruz.
Sebzelerin masumlara yaptıklarını düşünerek sigaramızı,kahvemizi yada çayımızı yudumlayarak vicdanımızı rahatlattıktan sonra mahallenin kabadayısı sarımsağın yaptıklarını ögrenip onu ele geçirerek bir dişini gözlerinin önünde acımasızca dograyıp sosa katıyoruz.
Ardından yüzlüyecek kadar su ve istediginiz kadar karabiber&kırmızı biber (intikam acıdır derler) ile havuçlar pişene kadar(haşlanmış patates kıvamı)kısık ateşte ara ara kontrol ederek(yaklaşık 20 dk) pişiriyoruz.
.

Sosu helal makarna üzerine sıcak olarak, vicdansız kızartmalar ve gaddar etler(köfte,biftek vs) üzerine soğuk olarak dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.
.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri