Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hollandez sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Hollandez sos
Pratik Hollandez sos Tarifi

Malzemeler

10 kişilik
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu

Yemek Tarifi

Soğanıi karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın.
İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin.
Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir.
Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır.
Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin.
İnce süzgeçten geçirip kullanın.
Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin.
Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir.
Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir.
Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Mutfaktayız yemek kursunun sahibi Semen Zihnioğlu'ndan çok pratik bir tarif. Hem vitaminli hem de yapması çok keyifli...

Tavuk göğüs etlerini bir tencereye koyup üzerine sıcak suyu ekledikten sonra tuz ve karabiberi serpin.

Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri