Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hollandez sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Hollandez sos
Pratik Hollandez sos Tarifi

Malzemeler

10 kişilik
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu

Yemek Tarifi

Soğanıi karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın.
İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin.
Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir.
Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır.
Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin.
İnce süzgeçten geçirip kullanın.
Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin.
Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir.
Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir.
Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Sofra dergisinin yemek danışmanı Elmas Yetgin hem lezzetli hem de çok pratik bir salata tarifi verdi. Sevgiyle yapılmış bu salatayı siz de anneleriniz için yapın...

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri