Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hollandez sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Hollandez sos
Pratik Hollandez sos Tarifi

Malzemeler

10 kişilik
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu

Yemek Tarifi

Soğanıi karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın.
İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin.
Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir.
Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır.
Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin.
İnce süzgeçten geçirip kullanın.
Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin.
Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir.
Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir.
Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.

Elmayı ve şeftalileri 1-2 çorba kaşığı sirke eklenmiş suda 20 dakika bekletin.

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri