Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı) Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı)
Pratik Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı) Tarifi


Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı)

Malzemeler


800 gr İspanyol Sosu (2 su bardağı)
1 Kg (5 Su Bardağı) Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Mantar (Kıyılmış)
5 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap

Yemek Tarifi


Bu klasik Fransız sosu genellikle öteki sosların yapılmasında ana madde olarak kullanılır.
Ama yalnız başına da, rosto v bifteklerle servis edilebilir.

İspanyol sosunu, et suyunu ve mantarları büyük bir tencereye koyunuz.

Tenceredeki karışımı, orta ateşte kaynatınız.
Kaynayınca ateşin altını kısıp 30 dakika üçte birini çekene kadar yavaş yavaş pişirdikten sonra şarabı ekleyiniz.

Tenceredeki sosu dibine tülbent döşenmiş süzgeçten geçirerek bir sosluğa süzüp servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri