Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı) Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı)
Pratik Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı) Tarifi


Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı)

Malzemeler


800 gr İspanyol Sosu (2 su bardağı)
1 Kg (5 Su Bardağı) Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Mantar (Kıyılmış)
5 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap

Yemek Tarifi


Bu klasik Fransız sosu genellikle öteki sosların yapılmasında ana madde olarak kullanılır.
Ama yalnız başına da, rosto v bifteklerle servis edilebilir.

İspanyol sosunu, et suyunu ve mantarları büyük bir tencereye koyunuz.

Tenceredeki karışımı, orta ateşte kaynatınız.
Kaynayınca ateşin altını kısıp 30 dakika üçte birini çekene kadar yavaş yavaş pişirdikten sonra şarabı ekleyiniz.

Tenceredeki sosu dibine tülbent döşenmiş süzgeçten geçirerek bir sosluğa süzüp servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri