Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Sosu -I Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Domates Sosu -I
Pratik Domates Sosu -I Tarifi

Malzemeler

2 baş soğan
3 su bardağı et suyu
5 çorba kaşığı margarin
1.
5 kahve kaşığı karabiber
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı kırmızı şarap
250 gr tuzsuz domates salçası

Yemek Tarifi

Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun.
Sonra şarabı ilave edin ve 4-5 dakika birlikte pişirin, ardından et suyunu ilave edin.
Tencerenin kapağını örterek yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Karışımı süzgece koyun ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün ve bir tencereye koyun, süzgeçta kalan posasını atın.

Tencereye koyduğunuz süzülmüş suya karabiber, domates, şeker katın ve boza kıvamını buluncaya dek tencerenin kapağını örtmeden kaynatın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri