Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Salçası (2) Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Domates Salçası (2)
Pratik Domates Salçası (2) Tarifi


Domates Salçası (2)

Malzemeler


50 Kg domates
yarım kg tuz

Yemek Tarifi


Domatesleri yıkayın.
Saplarını çıkartıp, iki üç parçaya ayırın.
Varsa mutfak robotundan geçirin.
Yoksa çatal yardımıyle veya elinizle iyice ezin.

Çekirdek ve kabuklarını çıkması için süzgeçten geçirin.
Domates suyunu uygun büyüklükte bir tencereye alın.
İçine tuzu ekleyip kaynatarak suyunu buharlaştırın.

Koyu kıvama gelince ateşten alıp kavanoz veya sırlı küplere doldurun.
Üzerini zeytinyağına batırılmış kağıtla kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri