Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Salçası (2) Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Domates Salçası (2)
Pratik Domates Salçası (2) Tarifi


Domates Salçası (2)

Malzemeler


50 Kg domates
yarım kg tuz

Yemek Tarifi


Domatesleri yıkayın.
Saplarını çıkartıp, iki üç parçaya ayırın.
Varsa mutfak robotundan geçirin.
Yoksa çatal yardımıyle veya elinizle iyice ezin.

Çekirdek ve kabuklarını çıkması için süzgeçten geçirin.
Domates suyunu uygun büyüklükte bir tencereye alın.
İçine tuzu ekleyip kaynatarak suyunu buharlaştırın.

Koyu kıvama gelince ateşten alıp kavanoz veya sırlı küplere doldurun.
Üzerini zeytinyağına batırılmış kağıtla kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri