Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Salçası (2) Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Domates Salçası (2)
Pratik Domates Salçası (2) Tarifi


Domates Salçası (2)

Malzemeler


50 Kg domates
yarım kg tuz

Yemek Tarifi


Domatesleri yıkayın.
Saplarını çıkartıp, iki üç parçaya ayırın.
Varsa mutfak robotundan geçirin.
Yoksa çatal yardımıyle veya elinizle iyice ezin.

Çekirdek ve kabuklarını çıkması için süzgeçten geçirin.
Domates suyunu uygun büyüklükte bir tencereye alın.
İçine tuzu ekleyip kaynatarak suyunu buharlaştırın.

Koyu kıvama gelince ateşten alıp kavanoz veya sırlı küplere doldurun.
Üzerini zeytinyağına batırılmış kağıtla kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri