Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domates Salçası (2) Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Domates Salçası (2)
Pratik Domates Salçası (2) Tarifi


Domates Salçası (2)

Malzemeler


50 Kg domates
yarım kg tuz

Yemek Tarifi


Domatesleri yıkayın.
Saplarını çıkartıp, iki üç parçaya ayırın.
Varsa mutfak robotundan geçirin.
Yoksa çatal yardımıyle veya elinizle iyice ezin.

Çekirdek ve kabuklarını çıkması için süzgeçten geçirin.
Domates suyunu uygun büyüklükte bir tencereye alın.
İçine tuzu ekleyip kaynatarak suyunu buharlaştırın.

Koyu kıvama gelince ateşten alıp kavanoz veya sırlı küplere doldurun.
Üzerini zeytinyağına batırılmış kağıtla kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Muzlu pudingi paket üzerindeki tarife göre soğuk sütle pişirin. Ateşten alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin.

Doktor Gülseren Ünsün'ün şeker hastaları için yemek tarifi

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri