Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Defne sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Defne sosu
Pratik Defne sosu Tarifi

Malzemeler

1 Çorba kaşığı hardal tohumu
1 Çorba kaşığı hardal
1 Çay bardağı bira
1 Çorba kaşığı sirke
1 Adet soğan
3 Çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Yemek Tarifi

Hardal tohumunu havanda dövün
Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırıp, yağı ilave edin
AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Ekmekleri bir kaba ufalayın. Kabartma tozu, ceviz ve esmer şeker ilave edin. Kahveyi sıcak suda eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri