Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelyeli Makarna Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Bezelyeli Makarna Sosu
Pratik Bezelyeli Makarna Sosu Tarifi

Malzemeler

1 küçük teneke bezelye(karışık da olabilir)
1 kutu hazır soyulmuş domates
1 adet soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
biraz tuz ve karabiber
margarin veya zeytinyağı

Yemek Tarifi

Önce küçük küçük doğranmış soğanı biraz margarinde veya zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra küçük küçük doğranmış kırmızı dolmalık biberi ve sarımsağı içine atıp birlikte kavurun.
Suyunu süzdüğünüz bezelyeleri de içine ilave edin.
1,5 yemek kaşığından biraz fazla olan domates salçasını ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını da içine ilave edin.
Sonra
tenekede hazır soyulmuş dometesleri doğrayıp suyu ile birlikte içine ilave edin.
Birazcık tuz ve karabiber atın ve biraz karıştırın eğer suyu azsa biraz ılık su ilave edin sonra tencere/tava kapağını kapatın ve altını açarak pişmeye bırakın.

Afiyet Olsun !
Ümran Mercankaya'ya teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini kızıdır irmiği üzerine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri