Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beyaz Salça Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Beyaz Salça
Pratik Beyaz Salça Tarifi


Beyaz Salça

Malzemeler


Tereyağı, un, margarin, limon, yumurta

Yemek Tarifi


Sebze yemeklerinde kullanılan beyaz salça yemeklere bir özellik, ayrı bir lezzet verir.
Beyaz salça şöyle yapılır:
Erimiş tereyağına, ya da margarine bir miktar un katılır.
Sonra süt, etsuyu ya da sebze suyu konur, iyice karıştırılır.
Koyukuk kıvamı, zevke göre, un katılarak ayarlanır.
15-20 dakika karıştırılarak hafif ateşte pişirilir.
Beyaz salçaya limon, yumurta da katılabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın.

Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’ları tercih etmelisiniz. Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri