Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beyaz Salça Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Beyaz Salça
Pratik Beyaz Salça Tarifi


Beyaz Salça

Malzemeler


Tereyağı, un, margarin, limon, yumurta

Yemek Tarifi


Sebze yemeklerinde kullanılan beyaz salça yemeklere bir özellik, ayrı bir lezzet verir.
Beyaz salça şöyle yapılır:
Erimiş tereyağına, ya da margarine bir miktar un katılır.
Sonra süt, etsuyu ya da sebze suyu konur, iyice karıştırılır.
Koyukuk kıvamı, zevke göre, un katılarak ayarlanır.
15-20 dakika karıştırılarak hafif ateşte pişirilir.
Beyaz salçaya limon, yumurta da katılabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın. Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin.

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri