Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beyaz Salça Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Beyaz Salça
Pratik Beyaz Salça Tarifi


Beyaz Salça

Malzemeler


Tereyağı, un, margarin, limon, yumurta

Yemek Tarifi


Sebze yemeklerinde kullanılan beyaz salça yemeklere bir özellik, ayrı bir lezzet verir.
Beyaz salça şöyle yapılır:
Erimiş tereyağına, ya da margarine bir miktar un katılır.
Sonra süt, etsuyu ya da sebze suyu konur, iyice karıştırılır.
Koyukuk kıvamı, zevke göre, un katılarak ayarlanır.
15-20 dakika karıştırılarak hafif ateşte pişirilir.
Beyaz salçaya limon, yumurta da katılabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Dana jambonun her iki tarafını, tavada, hafifçe kızarana kadar pişirin. Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde kızartın.

Yağsız diyet sütü orta boy bir tencereye koyun. İçine mısır nişastası ile iri parçalar halinde öğütülmüş olarak satılan yulafı ilave edin.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri