Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beyaz Salça Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Beyaz Salça
Pratik Beyaz Salça Tarifi


Beyaz Salça

Malzemeler


Tereyağı, un, margarin, limon, yumurta

Yemek Tarifi


Sebze yemeklerinde kullanılan beyaz salça yemeklere bir özellik, ayrı bir lezzet verir.
Beyaz salça şöyle yapılır:
Erimiş tereyağına, ya da margarine bir miktar un katılır.
Sonra süt, etsuyu ya da sebze suyu konur, iyice karıştırılır.
Koyukuk kıvamı, zevke göre, un katılarak ayarlanır.
15-20 dakika karıştırılarak hafif ateşte pişirilir.
Beyaz salçaya limon, yumurta da katılabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın

Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri