Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beşamel sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Beşamel sos
Pratik Beşamel sos Tarifi

Malzemeler

4-6 kişilik
2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
az tuz

Yemek Tarifi

Yağı küçük bir tencerede eritin.
Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın.
Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin.
Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri