Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beşamel sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Beşamel sos
Pratik Beşamel sos Tarifi

Malzemeler

4-6 kişilik
2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
az tuz

Yemek Tarifi

Yağı küçük bir tencerede eritin.
Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın.
Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin.
Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Bütün malzemeler shaker’da soğutulur. Grenodine’li şeker gerdanı ile kokteyl bardağının kenarları süslenerek servis edilir.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri