Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bearnez Sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Bearnez Sos
Pratik Bearnez Sos Tarifi


Bearnez Sos

Malzemeler


1 Küçük Soğan
1 Kahve Fincanı Beyaz Şarap
1 Kahve Fincanı Sirke
2 Yumurta Sarısı
100 gr Tereyağı
1/2 Demet Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Soğanı ince ince doğrayıp küçük bir tencereye alın.
Şarap ve sirkeyi ilave edip biraz kaynatın.
Süzgeçten geçirerek sirkeli şarabı derin bir kaba alın ve soğumaya bırakın.

Kaynattığınız sirkeli şarap iyice soğuduktan sonra yumurta sarıları ve bir miktar tuz ekleyerek çırpın.
Kabı, içi su dolu geniş bir tepsinin içine yerleştirip (benmari usulü) orta ateşte pişirin.
Bu sırada sürekli çırpmaya devam edin.
Tereyağını küçük parçalar halinde karışıma ilave edip çırparak iyice karışmasını sağlayın.
İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Et veya balık yemeklerinin yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri