Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bearnez Sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Bearnez Sos
Pratik Bearnez Sos Tarifi


Bearnez Sos

Malzemeler


1 Küçük Soğan
1 Kahve Fincanı Beyaz Şarap
1 Kahve Fincanı Sirke
2 Yumurta Sarısı
100 gr Tereyağı
1/2 Demet Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Soğanı ince ince doğrayıp küçük bir tencereye alın.
Şarap ve sirkeyi ilave edip biraz kaynatın.
Süzgeçten geçirerek sirkeli şarabı derin bir kaba alın ve soğumaya bırakın.

Kaynattığınız sirkeli şarap iyice soğuduktan sonra yumurta sarıları ve bir miktar tuz ekleyerek çırpın.
Kabı, içi su dolu geniş bir tepsinin içine yerleştirip (benmari usulü) orta ateşte pişirin.
Bu sırada sürekli çırpmaya devam edin.
Tereyağını küçük parçalar halinde karışıma ilave edip çırparak iyice karışmasını sağlayın.
İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Et veya balık yemeklerinin yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri