Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Dondurma Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Ballı Dondurma Sosu
Pratik Ballı Dondurma Sosu Tarifi


Ballı Dondurma Sosu (6 kişilik)

Malzemeler


12 çorba kaşığı bal
2 adet limon

Yemek Tarifi


Limonların kabuklarını rendeleyin.
Suyunu sıkıp süzün.

Limon suyu ve balı bir tencerede karıştırıp kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin.

Ballı limonlu sos soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
Dondurmanın üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Çikolataları ufak ufak doğrayın. Margarini, pudraşekerini, unu, yumurtaları ve doğranmış çikolataları geniş bir kaba alın.

Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri