Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Dondurma Sosu Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Ballı Dondurma Sosu
Pratik Ballı Dondurma Sosu Tarifi


Ballı Dondurma Sosu (6 kişilik)

Malzemeler


12 çorba kaşığı bal
2 adet limon

Yemek Tarifi


Limonların kabuklarını rendeleyin.
Suyunu sıkıp süzün.

Limon suyu ve balı bir tencerede karıştırıp kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin.

Ballı limonlu sos soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
Dondurmanın üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri