Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Altın horoz tereyağı Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Altın horoz tereyağı
Pratik Altın horoz tereyağı Tarifi

Malzemeler

20 dilim tereyağı için
1 küçük ince kıyılmış soğan
½ su bardağı beyaz şarap
200 gr tereyağı
bir tutam karabiber
1 çay kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı maydanoz
1 çay kaşığı köri
2 çorba kaşığı ince doğranmış kırmızı dolma biber konserve veya hafif yağda kabuksuz pişmiş

Yemek Tarifi

Bu tarifin içeriği güncellenmektedir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin.

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri