Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Acılı Sos Tarifi | Soslar | Yemek Tarifleri
Acılı Sos
Pratik Acılı Sos Tarifi

Malzemeler

300 gr soyulmuş domates
5 adet fesleğen yaprağı
2 adet acı kırmızı biber
3 diş sarmısak
tuz

Yemek Tarifi

Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz soldurun.
Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin.
Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın.
15 dk kadar pişirin.
Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise,tekrar kapaksız olarak ateşe koyun.
Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin.
Bu sosu makarnanın için kullanabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri