Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Terbiyeli Ispanak Kökü Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Terbiyeli Ispanak Kökü
Pratik Terbiyeli Ispanak Kökü Tarifi

Malzemeler

1kg ıspanak kökü(4kg ıspanaktan çıkar)
200gr koyun eti
1adet soğan
40gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3bardak et suyu
2adet yumurta
1adet limon
½ bardak ıspanak suyu
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Eti kuşbaşı doğrayın, bir tencerede yağları kızdırıp eti burada kavurun.
Et suyunu salıp çeksin; et suyunu katın tuz ve baharatını ayarlayın.
Kapağını kapatarak 40dk pişirin.
Ispanakların köklerini biraz saplı olarak kesin ve bol suyla birkaç defa yıkayın.
İyice temizlenince de bir tencereye koyup üzerine bol su ekleyin bu şekil harlı ateşte 20dk haşlayın.
Yumuşadıklarında suyunu süzüp bir kenara bırakın, suları iyice aksın.
Etleri pişirdiğiniz tencerenin ortasında toplayıp üzerine kök ıspanakları istif edin.
Üzerine et suyunu katın, tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın, orta ateşte pişsin.
Pişince içindeki yağlı ıspanak suyunu bir kase içine süzün, dursun.
İçindeki yemeğe de bir tabak kapatıp ters yüz edin düzgün şekilde çıksın.
Başka bir kaba yumurtaları kırın, çırpın, limon suyu ve tuz ekleyip kısık ateşte karıştırın.
Kök suyunu ekleyin koyulaşana kadar pişirip tabaktaki ıspanak köklerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri