Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Terbiyeli Ispanak Kökü Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Terbiyeli Ispanak Kökü
Pratik Terbiyeli Ispanak Kökü Tarifi

Malzemeler

1kg ıspanak kökü(4kg ıspanaktan çıkar)
200gr koyun eti
1adet soğan
40gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3bardak et suyu
2adet yumurta
1adet limon
½ bardak ıspanak suyu
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Eti kuşbaşı doğrayın, bir tencerede yağları kızdırıp eti burada kavurun.
Et suyunu salıp çeksin; et suyunu katın tuz ve baharatını ayarlayın.
Kapağını kapatarak 40dk pişirin.
Ispanakların köklerini biraz saplı olarak kesin ve bol suyla birkaç defa yıkayın.
İyice temizlenince de bir tencereye koyup üzerine bol su ekleyin bu şekil harlı ateşte 20dk haşlayın.
Yumuşadıklarında suyunu süzüp bir kenara bırakın, suları iyice aksın.
Etleri pişirdiğiniz tencerenin ortasında toplayıp üzerine kök ıspanakları istif edin.
Üzerine et suyunu katın, tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın, orta ateşte pişsin.
Pişince içindeki yağlı ıspanak suyunu bir kase içine süzün, dursun.
İçindeki yemeğe de bir tabak kapatıp ters yüz edin düzgün şekilde çıksın.
Başka bir kaba yumurtaları kırın, çırpın, limon suyu ve tuz ekleyip kısık ateşte karıştırın.
Kök suyunu ekleyin koyulaşana kadar pişirip tabaktaki ıspanak köklerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri dörde, kornişonları ikiye bölün.

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin doğrayın. Domates dilimleriyle beraber şişlere geçirin.

Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri