Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sultani Bezelye Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Sultani Bezelye
Pratik Sultani Bezelye Tarifi

Malzemeler

500 gr.
sultani bezelye
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 çay kasığı şeker
tuz

Yemek Tarifi

Bezelyelerin uçlarını koparın, kılçıklarını ayırın.
Soğanı soyup yemeklik doğrayın; sarımsakları ince ince kıyın.
Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı kavurun.
Rendelediğiniz domatesleri içine ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Bezelyeleri tencereye ekleyin.
2,5 - 3 su bardağı ılık su ekleyerek 15-20 dk.
kapağı kapalı olarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın. Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri