Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sultani Bezelye Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Sultani Bezelye
Pratik Sultani Bezelye Tarifi

Malzemeler

500 gr.
sultani bezelye
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 çay kasığı şeker
tuz

Yemek Tarifi

Bezelyelerin uçlarını koparın, kılçıklarını ayırın.
Soğanı soyup yemeklik doğrayın; sarımsakları ince ince kıyın.
Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı kavurun.
Rendelediğiniz domatesleri içine ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Bezelyeleri tencereye ekleyin.
2,5 - 3 su bardağı ılık su ekleyerek 15-20 dk.
kapağı kapalı olarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Kakao, esmerşeker, toz zencefil, tarçın, vanilya ve muskatı geniş bir kapta karıştırarak üzerine eritilmiş tereyağı ekleyin.

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.

Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri