Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sultani Bezelye Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Sultani Bezelye
Pratik Sultani Bezelye Tarifi

Malzemeler

500 gr.
sultani bezelye
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 çay kasığı şeker
tuz

Yemek Tarifi

Bezelyelerin uçlarını koparın, kılçıklarını ayırın.
Soğanı soyup yemeklik doğrayın; sarımsakları ince ince kıyın.
Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı kavurun.
Rendelediğiniz domatesleri içine ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Bezelyeleri tencereye ekleyin.
2,5 - 3 su bardağı ılık su ekleyerek 15-20 dk.
kapağı kapalı olarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mutfağımızın vazgeçilmez kebaplarından biri olan çentik kebabını bir de Binbirdirek Sarnıcı Monteverde'nin mutfağındaki yapılışıyla deneyin...

Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir.

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri