Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soslu Patlıcan Mücver Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Soslu Patlıcan Mücver
Pratik Soslu Patlıcan Mücver Tarifi

Malzemeler

5adet patlıcan
2adet yumurta
5kaşık un
1tutam maydanoz
1paket kabartma tozu
3adet domates
sıvıyağ
tuz

Yemek Tarifi

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve az suda haşlayın.
Patlıcanlar yumuşayınca kevgirde bastırarak süzün.
Ardından bir kaba alıp içine yumurta, un, baharat, maydanoz ve kabartma tozu katıp yoğurun.
Bir tavada yağ kızdırın malzemeden kaşık kaşık döküp iki yönlü kızartın.
Servis tabağına alın fazla yağını da peçeteye çektirin.
Domatesleri de rendeleyerek az yağda pişirin bu sosu da patlıcanların üzerine döküp servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri