Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şaraplı bamye Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Şaraplı bamye
Pratik Şaraplı bamye Tarifi

Malzemeler

Yarım kilo taze bamye veya 100 gr.
kuru bamye
Bir büyük baş kuru soğan
İki olgun domates
Az karabiber tohumu
Yarım bardak şarap
Yeteri kadar tuz ve su
Dört dil sarımsak

Yemek Tarifi

Soğan küp şeklinde kesilerek pembeleşinceye kadar iki kaşık yağda kızartılır.
Üstüne küp şeklinde sarımsak atılır.
Bir bardak şarap üstüne boşaltılır ve 5 dk kaynatılır.
Bir çorba kaşığı acılı biber salçası ilave edilir.
Daha önce temizlenmiş ve sirkeli suda bekletilmiş taze bamyeler (kuru bamye sıcak suda haslanir) sıkılmış bir limon ile beraber az su ve tuzla tencereye atılır.
Pişirme süresi 20 dk.

AFIYET OLSUN!
Semih Soyer'e teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir diyet tatlısı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri