Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şaraplı bamye Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Şaraplı bamye
Pratik Şaraplı bamye Tarifi

Malzemeler

Yarım kilo taze bamye veya 100 gr.
kuru bamye
Bir büyük baş kuru soğan
İki olgun domates
Az karabiber tohumu
Yarım bardak şarap
Yeteri kadar tuz ve su
Dört dil sarımsak

Yemek Tarifi

Soğan küp şeklinde kesilerek pembeleşinceye kadar iki kaşık yağda kızartılır.
Üstüne küp şeklinde sarımsak atılır.
Bir bardak şarap üstüne boşaltılır ve 5 dk kaynatılır.
Bir çorba kaşığı acılı biber salçası ilave edilir.
Daha önce temizlenmiş ve sirkeli suda bekletilmiş taze bamyeler (kuru bamye sıcak suda haslanir) sıkılmış bir limon ile beraber az su ve tuzla tencereye atılır.
Pişirme süresi 20 dk.

AFIYET OLSUN!
Semih Soyer'e teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayı boyunca sofralarımızı tatlandıran kadayıfı bayramda sevdiklerinize de ikram edin...

Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın. Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin.

Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin.

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri