Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şaraplı bamye Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Şaraplı bamye
Pratik Şaraplı bamye Tarifi

Malzemeler

Yarım kilo taze bamye veya 100 gr.
kuru bamye
Bir büyük baş kuru soğan
İki olgun domates
Az karabiber tohumu
Yarım bardak şarap
Yeteri kadar tuz ve su
Dört dil sarımsak

Yemek Tarifi

Soğan küp şeklinde kesilerek pembeleşinceye kadar iki kaşık yağda kızartılır.
Üstüne küp şeklinde sarımsak atılır.
Bir bardak şarap üstüne boşaltılır ve 5 dk kaynatılır.
Bir çorba kaşığı acılı biber salçası ilave edilir.
Daha önce temizlenmiş ve sirkeli suda bekletilmiş taze bamyeler (kuru bamye sıcak suda haslanir) sıkılmış bir limon ile beraber az su ve tuzla tencereye atılır.
Pişirme süresi 20 dk.

AFIYET OLSUN!
Semih Soyer'e teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Ayşe Tüter'in tarifi

Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri