Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirpirim Aşı Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pirpirim Aşı
Pratik Pirpirim Aşı Tarifi

Malzemeler

250gr kuşbaşı et
1kg pirpirim
1çay bardağı nohut
1çay bardağı bulgur
1çay bardağı börülce
1çay bardağı yeşil mercimek
1adet soğan
3diş sarımsak
2 kuru kırmızı biber
2kaşık tereyağı
1tatlı k.
nar ekşisi
karabiber, kırmızı biber
tuz, nane
sıvıyağ

Yemek Tarifi

Tencerede sıvıyağı kızdırın.
Üzerine eti, doğranmış soğanı, sarımsakları ilave edin.
Etleri yarı kıvamda pişirin.
Üzerine nohut(akşamdan ıslatmış olun), bulgur, börülce, yeşil mercimeği ve kuru kırmızı biberi ilave edin, 1-2 karıştırıp nar ekşisini de katın.
Az miktarda sıcak su döküp, tuzunu ayarlayın.
Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını ve taze naneyi soteleyin.
Pişen yemeğinizi servis tabağına alın.
Üzerine naneli sosu döküp servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri