Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirpirim Aşı Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pirpirim Aşı
Pratik Pirpirim Aşı Tarifi

Malzemeler

250gr kuşbaşı et
1kg pirpirim
1çay bardağı nohut
1çay bardağı bulgur
1çay bardağı börülce
1çay bardağı yeşil mercimek
1adet soğan
3diş sarımsak
2 kuru kırmızı biber
2kaşık tereyağı
1tatlı k.
nar ekşisi
karabiber, kırmızı biber
tuz, nane
sıvıyağ

Yemek Tarifi

Tencerede sıvıyağı kızdırın.
Üzerine eti, doğranmış soğanı, sarımsakları ilave edin.
Etleri yarı kıvamda pişirin.
Üzerine nohut(akşamdan ıslatmış olun), bulgur, börülce, yeşil mercimeği ve kuru kırmızı biberi ilave edin, 1-2 karıştırıp nar ekşisini de katın.
Az miktarda sıcak su döküp, tuzunu ayarlayın.
Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını ve taze naneyi soteleyin.
Pişen yemeğinizi servis tabağına alın.
Üzerine naneli sosu döküp servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısında çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri