Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirpirim Aşı Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pirpirim Aşı
Pratik Pirpirim Aşı Tarifi

Malzemeler

250gr kuşbaşı et
1kg pirpirim
1çay bardağı nohut
1çay bardağı bulgur
1çay bardağı börülce
1çay bardağı yeşil mercimek
1adet soğan
3diş sarımsak
2 kuru kırmızı biber
2kaşık tereyağı
1tatlı k.
nar ekşisi
karabiber, kırmızı biber
tuz, nane
sıvıyağ

Yemek Tarifi

Tencerede sıvıyağı kızdırın.
Üzerine eti, doğranmış soğanı, sarımsakları ilave edin.
Etleri yarı kıvamda pişirin.
Üzerine nohut(akşamdan ıslatmış olun), bulgur, börülce, yeşil mercimeği ve kuru kırmızı biberi ilave edin, 1-2 karıştırıp nar ekşisini de katın.
Az miktarda sıcak su döküp, tuzunu ayarlayın.
Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını ve taze naneyi soteleyin.
Pişen yemeğinizi servis tabağına alın.
Üzerine naneli sosu döküp servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Zeytinyağının içine sarımsak dişlerini atıp, 1-2 saat bekletin. Tulum peynirini bir kaba doğrayın.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri