Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinçli sebze püresi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pirinçli sebze püresi
Pratik Pirinçli sebze püresi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı Amerikan Pirinci
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı soya yağı
1 su bardağı süt
1 adet havuç
1 adet kereviz
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz ve karabiber

Yemek Tarifi

Pirinç, patates, havuç ve kerevizi aynı yerlerde iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlandıktan sonra bunları bir kasenin içine alıp püre haline getirin.
İçine 1 bardak süt, kıyılmış maydanoz, soya yağı, tuz ve biberini ilave edin ve karıştırın.
Servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın.

Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin.

Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Rokayı temizleyip kıyın. Sarımsağı temizleyip ezin.

14 yaşındaki İrem Ergüleç, arkadaşları için mutfağa girdi. Yaşıtlarına pratik, lezzetli bir makarna tarifi verdi.

Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri